İçeriğe geç

Sepet

Sepetiniz boş

Wood Watch Waterproof

Makale: AHŞAP KOL SAATLERİ SU GEÇİRMEZ MİDİR?

waterproof wood watch

AHŞAP KOL SAATLERİ SU GEÇİRMEZ MİDİR?

Ahşap bir saat satın almaya karar verdiniz; aklınızdaki en önemli sorulardan biri, saatin su geçirmez olup olmadığıdır. Şimdi, bu soruyu cevaplayacağız. Derinliğe karşı direnç, aynı zamanda atmosfer basıncı birimi olan bar olarak ölçülür, buna ATM denir. Svenn ahşap saatlerin direnci 3 ATM'dir. Svenn ahşap saatler sıçramalara dayanıklıdır, elinizi saatinizle yıkayabilir, balık tutmaya çıkabilir ve ayrıca yağmurlu havalarda yürüyebilirsiniz.

Ahşap saat ve su geçirmezlik kelimeleri bir araya geldiğinde, ahşabın doğasıyla su temasında sorun olabileceği şüphesi uyandırılır. "Ahşap bilek saatiyle yağmurda yürüyebilir miyim?" veya "Elini yıkarken ahşap bilek saati çıkarılmalı mı?" Ancak korkmayın, eğer öyle olsaydı, son zamanlarda çok popüler ve modaya uygun olan moda saatlerimizle piyasada yer edinememiş olurduk:) Svenn Ahşap Saatler olarak, ahşabın suyla temasında hassasiyeti en aza indirmek için bazı önlemler alıyoruz. Üretim sırasında ve sonrasında, saatlerimizin ahşap parçalarına özel ısı işlemi uygulanır ve nem olasılığı önlenir. Bu önlemleri almasaydık, şüphenizin haklı olduğu konusunda haklı olurdunuz.

Su Geçirmezlik Standartları

50 metre işareti, saati 50 metre derinliğinde dalış yapmak için kullanabileceğiniz anlamına gelmez. ATM standartları, saatinizdeki yalnızca statik basıncı belirtir. Yüzme ve dalış için uygun olan saatler genellikle 200M-1000M olarak işaretlenir, bu da saati su altında kullanabileceğiniz anlamına gelir.

Su geçirmezlik birimi ATM veya Metre olarak adlandırılır; bu, saatin laboratuvar koşullarında test edildiği ve belirli bir derinlikte kısa bir süre için testleri geçtiği anlamına gelir. Kullanım sırasında gerçek su basıncı, statik basınçtan daha büyüktür. Bu nedenle, test edilmiş ve onaylanmış su geçirmez bir ahşap saatin satın alınması, sürdürülebilirlik ve kullanıcı memnuniyeti açısından önemlidir.

waterproof wooden watch

Ahşap Kol Saatlerinde Su Geçirmezlik

Ahşabın su geçirmezlik özelliğini artırmak için, üretim sürecinde tüm ahşap parçalara temperleme işlemleri uygulanır. Ahşabı suya karşı daha dayanıklı hale getirmek için son üretim süreci olarak Tung yağı uygulaması da başka bir koruyucu önlemdir. Bu işlemler ahşabın nem duyarlılığını azaltır ve bu üretim yöntemleri tüm Svenn ahşaplarında uygulanmıştır. Bu şekilde, saate su sıçraması herhangi bir sorun yaratmaz. Ahşap saatin bu koşullar göz önünde bulundurularak kullanılması durumunda, uzun ömürlü bir yapıya sahip olacaktır. Ahşabın doğal bir yapısı olduğunu unutmamak önemlidir. 

Svenn ahşap saati taktığınızda, su geçirmez ahşap saatler sayesinde ellerinizi güvenle ve endişesizce yıkayabilirsiniz.

Daha fazla bilgi için ana sayfamızı ziyaret edin;

 

Bu makaleyle ilgili bir sorunuz varsa, info@svenn.co iletişim adresine e-posta gönderebilirsiniz.

 

Read more

How did people measure the time in the past?

İNSANLAR ZAMANI ESKİDEN NASIL ÖLÇERDİ?

Bir an için etrafınızda hiç saatin olmadığını hayal edin. Bir kol saatiniz, bir masa saatiniz veya bir duvar saatiniz yok. Yatağa ne zaman yatmanız gerektiğini, iş zamanını veya okul zamanını bilme...

Daha fazlasını oku